Expertise

Value Partners richt zich op de herontwikkeling en waardecreatie van gebouwen en gebieden. Onze focus ligt op ruimtelijke transformaties in stedelijke gebieden, met een specialisatie in verblijfslocaties en retail. Daarnaast valoriseren we gebouwen en gebieden in opdracht van publieke en private actoren.

Stadskernontwikkeling
We richten ons op de opwaardering van stadskernen en verblijfsgebieden. We ontwikkelen onderscheidend vermogen en begeleiden de transformatieprocessen die hiervoor nodig zijn. Voorbeelden zijn de centra van Knokke-Heist, Oostende, Knokke-Heist, Lier, Heusden-Zolder en Ninove.

Valorisatie van gemeentelijk en privaat vastgoed
Value Partners heeft zich gespecialiseerd in het valoriseren van gemeentelijke eigendommen. Dat kan gaan over voormalige kantoorgebouwen, magazijnen, zwembaden, kastelen, of zelfs gehele terreinen. Hiervoor is een innovatieve valorisatiemethodiek ontwikkeld die niet alleen een maximale financiƫle opbrengst garandeert, maar tegelijkertijd de regie over de herinvulling van een gebouw of gebied in handen legt van het gemeentebestuur. En dit zonder bemiddelingskosten voor de gemeente. Voorbeelden zijn Sint-Katelijne-Waver, Ninove - Inghelantsite.

Ook voor private gebouweigenaren en beleggers zoeken we kopers. We onderscheiden ons van andere bemiddelaars door onze aanpak: we plakken geen bord aan de gevel, maar benaderen discreet en doelgericht ons netwerk van potentiele kopers. Dit maakt onze aanpak intensief, maar succesvol.

Herontwikkeling van verouderde gebouwen en terreinen

Value Partners staat in voor de herontwikkeling van verouderde gebouwen en gebieden. We bedenken nieuwe gebruiksconcepten, met een gedegen onderbouwing van de marktsituatie, de doelgroepen, het risicoprofiel en de kosten en opbrengsten die verbonden zijn aan de herontwikkeling. Vervolgens begeleiden we voorbereiding (inclusief de financiering indien gewenst) en de realisatie van de herontwikkeling. Voorbeelden zijn onder andere Domein Bovy, Industriezone Malle, Kerk van Doornik, Hamont-Achel "De Kluis".

Waardebepalingen van bijzondere gebouwen en gebieden

Hoe bepaal je de marktwaarde van een leegstaande kerk, een klooster of een kasteel? En dan uitgedrukt in een erfpachtcanon, concessievergoeding, leasevergoeding, huurprijs of koopprijs? Zelfs een beƫindigd schatter komt hier doorgaans niet uit. Wij hebben hiervoor verschillende betrouwbare methodieken ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de Abdij van Drongen, Ringland, Pulderbos en Hooidonck, OLV Ziekenhuis in Ninove.

Meer weten over onze innovatieve werkwijzen? Neem dan contact met ons op.